Kliniğimizde RF (Radyofrekans), Lazer, Bant ligasyonu (Lastikle boğma) ve Hemoroid Arter Ligasyonu(HAL) yöntemleri ile ameliyatsız Hemoroid (Basur) tedavisi yapılmaktadır. Hemoroid Arter Ligasyonu(HAL) işlemi haricindekilerin hepsi klinik ortamında, hastaneye gitmeden gerçekleştirilmektedir.
Cerrahi işlemler sonrası yaşam kalitesi düşüklüğü, iyileşme sürecinin uzun ve ağrılı olması, deneyimli ellerde düşük oranda rastlansa da gaz-dışkı tutma kusuru ihtimali; uygun olan tüm hastalarda ameliyatsız hemoroid (basur) tedavisi uygulamalarını arttırmıştır.
Benign anorektal hastalıkların (Makat hastalıları) tedavilerini Genel Cerrahi Uzmanları yapar. Bu konu ile özel olarak ilgilenen Genel Cerrahlar ise proktolog veya kolorektal cerrah olarak adlandırılır.
Op.Dr.Gülden Ballı kadın hastaların makat hastalıklarında (kadın basur, makat çatlağı, perianal fistül) yaşadıkları zorlukları görmüş ve 15 yıldır özellikle bu konuda çalışmalar yapmıştır. Bayan doktor olarak, kadın makat çatlağı hastalığında mahremiyetinize özen göstererek tedavi uygulamaktadır.
RF (Radyofrekans) ile Hemoroid (Basur) Tedavisi
Rafaelo olarak isimlendirilen, lokal anestezi altında hemoroid yastıkçığının özel bir cihaz ile söndürülmesini amaçlayan sistemdir. Tamamı hasta için özel olarak açılan malzemelerin kullanıldığı tek kullanımlık setten oluşur. İşlem lokal anestezi ile uygulanır, ağrısız, kansız bir işlemdir. Lokal anestezi yapıldıktan sonra her bir hemoroid yastıkçığının içine girilerek radyofrekans ile yakma işlemi gerçekleştirilir. İşlem yaklaşık 10 dakika sürer. Bittiğinde hasta günlük yaşantısına devam edebilir. İlk dışkılama, diğer işlemlerin aksine ağrısızdır. İşlem sonrası ilk 3 gün radyofrekansın etkisi ile hemoroid yastıkçığı sönmeye başlar. 1. hafta sonunda hemoroid küçülmüş, yakılan kısım yara kabuğu şeklinde atılmıştır. 15. günün sonunda hemoroidin üzeri normal doku ile örtülür.
Lazere göre daha yüksek başarı oranı olan daha yeni bir teknolojidir. Hastalarımızın daha yüksek memnuniyet göstermesi sebebi ile Rafaelo sistemi kliniğimizde en sık uygulanan ameliyatsız tedavi yöntemidir.
Lazer ile Hemoroid (Basur) Tedavisi
Hemoroid yastıkçıklarının içerisine 2-3 mm kalınlığındaki lazer ucu ile girilerek damarın yakılması ve sonucunda hemoroid yastıkçığını küçülten tedavi uygulamasıdır. İç hemoroidlere uygulanır. Lokal anestezi ile klinik şartlarında uygulanan bir işlemdir. İşlem öncesi herhangi bir hazırlık yapılması gerekmez. Yani değerlendirme ve muayene sonrası hasta işlem için uygunsa aynı gün tedavi uygulanabilir. İşlem yaklaşık 5-10 dakika sürer. Hasta aynı gün işine, okuluna dönebilir. Tedavi sonrası ilk haftada hemoroidlerde şişme ve ödem olur, ancak sonraki 2-4 hafta içinde hemoroidler tamamen küçülür.
Hemoroid (Basur) Bant Ligasyonu (Lastikle Boğma)
En eski ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biridir. İç hemoroidlere, özel bir cihaz ile bant yerleştirilmesi sonucu kan akımının kesilmesinin ve hemoroid yastıkçığının küçülmesinin amaçlandığı tedavi yöntemidir. Dış hemoroidlerde uygulanmaz.
Lokal anestezi ile klinik şartlarında yapılır. İşlem için ön hazırlık gerekmez. Özel işlem masasında, bant yüklü özel cihaz ile hemoroid tabanına bantın yerleştirilmesi ile uygulanır. 5 dakika ya da daha kısa süren bir işlemdir. İşlem sırasında belirgin ağrı olmaz. Lastikle boğulan hemoroid günden güne küçülür. 10-15 gün içerisinde hemoroid yastıkçığı normal boyutlara geriler. İşlem sonrası ağrı, lazer ve Radyofrekans işlemlerine göre daha fazla olabilmektedir.
Hemoroid (Basur) Arter Ligasyonu(HAL)
Ameliyatsız hemoroid tedavi yöntemlerindendir. Bu bölge için özel bir ultrason cihazı ile hemoroid damarının tespit edilerek bağlanması, buna ilaveten özel bir dikiş tekniği ile aşağı sarkan hemoroid yastıkçığının olması gereken yere asılmasına imkan sağlayan bir tedavi yöntemidir.
Spinal anestezi (yani belden iğne ile uyuşturma) ile ameliyathane şartlarında yapılan bir işlemdir. Herhangi bir kesme veya doku kaybı yaşanmaz. Diğer yöntemlere göre işlem süresi daha uzundur. Hastanede yatış gerekmez. Aynı gün hasta taburcu olabilir. İşlem sonrası belirgin ağrı olmamakla birlikte makatta doluluk hissi 2-4 hafta kadar sürer. Tüm damarların bağlanması nedeni ile hastalığın tekrarlama ihtimali son derece düşüktür.
Nuran Alçılar 11 Tem 2021
Fiyatlarınızı öğrenmek istiyorum.
Op. Dr. Gülden Ballı 11 Tem 2021
Merhaba Nuran hanım, 0 (546) 4328384 numaralı telefondan asistanıma ulaşıp bilgi alabilirsiniz. Görüşmek üzere…
Yasemin 29 Kas 2021
Merhabalar 18 yasindaki oğlumda kanama ve acı var ama dıştan bir sey görünmüyor hemoroid midir yardimci olurmusunuz
Op. Dr. Gülden Ballı 29 Kas 2021
Merhaba Yasemin hanım, bu yaş grubunda makat bölgesi hastalıkları çok dikkatli değerlendirilmelidir. Bu nedenle en kısa sürede proktoloji konusunda deneyimli bir genel cerrahi uzmanına muayene olması gerekmektedir. Geçmiş olsun.
Arzu Çalıkoğlu 02 Ara 2021
Merhabalar 75 yasindaki annemin uzun yıllardır devam eden kabızlığı var yumuşatıcı bitki çayları ile rahatlayabiliyor fakat herzaman mı böyle olacak yasam kalitesini dusuruyor
Op. Dr. Gülden Ballı 09 Ara 2021
Merhaba. İleri yaş kabızlık durumunu detaylı değerlendirmek gerekir. Sebepleri ortaya konduktan ve altta yatan herhangi bir hastalık olmadığından emin olunduktan sonra bazı beslenme önerileri, ilaç ve gıda takviyeleri ile yaşam kalitesini arttırıcı önlemler alınabilir. Geçmiş olsun.
Fatma kaya 20 Eyl 2021
Merhaba gulden hanim hangi hastane
Op. Dr. Gülden Ballı 20 Eyl 2021
Merhaba Fatma hanım, Alsancaktaki muaynehanemde hastalarımı görmekte, ameliyatlarını ise İzmir’in en seçkin hastanelerinde yapmaktayım. 0 (546) 4328384 numaralı telefondan asistanıma ulaşıp bilgi alabilirsiniz. Görüşmek üzere…
Ayfer yeniay 07 Oca 2022
Merhaba gülden hanım hamileligim dönemimde bende hemoroid çıktı 1 buçuk yıl oldu kabız olduğum zamanlar da kanama da oluyo bunun ne gibi tedavisi var bilgi alabilir miyim
Op. Dr. Gülden Ballı 10 Oca 2022
Merhaba Ayfer hanım, öncelikle geçmiş olsun. Gebelik dönemi oluşan hemoroid hastalığı doğumu takiben eğer başka risk faktörü yok ise genellikle geriler. Ancak devam eden kabızlık, yeme içme yanlışlıkları ve hareketsiz yaşam hastalığın tekrar alevlenmesine neden olabileceği gibi, gerilemesine de mani olabilmektedir. Kanama, bizim için her zaman önemsenmesi gereken bir bulgudur. Bu nedenle mutlaka muayene olmalısınız. İlaç tedavisi hastaların yarısında yeterli olmaktadır. Bazı hastalarda ameliyat zorunludur ki bu küçük bir bölümü oluşturur. Geri kalan hastalarda ameliyatsız tedavi yöntemleri (lazer, radyofrekans, bant ligasyonu vs) uygulanabilmektedir.
sağlıklı günler
yusuf 22 Haz 2022
fiatlar hakkında bilgi verebilirmisiniz yaklaşık olarak başka şehirden arıyorum ona göre kendimi hazırlayayım emekli adamım malum
Op. Dr. Gülden Ballı 24 Haz 2022
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. Tedavi süreçleri ve detaylı bilgi için bize +90 (543) 432 83 86 Numaralı hattan ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.
Kerim Eser 26 Haz 2022
Hocam kolay gelsin bende hemoroid var ıkınınca memeler şeklinde çıkıyor birtanesi dışında o Ağrı yapıyor ağrının geçmesi için bir öneriniz varmı kolay gelsin
Op. Dr. Gülden Ballı 26 Haz 2022
Merhaba ;
Öncelikle geçmiş olsun.
Tabii ki muayene etmeksizin tıbbi öneride bulunmak uygun olmaz;ancak genel cerrahi muayenesi olabileceğiniz en yakın zamana kadar bölgeyi sıcak su banyosu şeklinde yıkamak, kabız kalmamak için bol lifli beslenmek, lokal anestezi etkili pomadları ağrılı bölgeye uygulamak şikayetlerinizi hafifletecektir.
Lütfen en yakın zamanda muayene olmayı ihmal etmeyiniz.
Sağlıklı günler dilerim.
Onur aktürk 02 Eyl 2022
Merhaba hocam
Benim sorum su olucaktı makat kısmında hemoroid var kanama pek fazla olmuyor makat kısmında Sert sıvrı bişe yara gibi sert bişe agrı yapmaya basladi ve gun boyu geçmiyor tesekuredwrim
Op. Dr. Gülden Ballı 02 Eyl 2022
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun
Hemoroid pıhtısı ya da makat çatlağı bu durumu açıklayabilir
Ancak muayene etmeden fikir verip öneride bulunmak uygun olmaz.
Sevil Vatansevrr 03 Eyl 2022
Merhaba,Radyofrekans tedavi yontemi her evrede hemoroid için uygulanabilir mi,nüks oranı düşük mü,saygılarla
Op. Dr. Gülden Ballı 04 Eyl 2022
Merhaba Sevil hanım;
Radyofrekans tedavisi evre 2 ve prolapsusu belirgin olmayan( yani dışarıda sıkışıp el müdahalesine ihtiyaç duyulmayan) hastalarda uygulanabilmektedir.
Tekrar oranı oldukça düşüktür.
İlk seans sonrası yeterince küçülme sağlanmayan vakalarda tekrar uygulanabilmektedir.
Geçmiş olsun dileklerimle.
SARA 08 Eyl 2022
Merhaba, Doktor gülden
Anüs çevresinde etli bir büyüme var, basur değil
Şehrimde (Uşak) ameliyat için lazer yok.
Bu işlemin ne kadar sürdüğünü öğrenmek istiyorum ve sigorta kabul ediyor musunuz?
Op. Dr. Gülden Ballı 08 Eyl 2022
Merhaba öncelikle geçmiş olsun
Bu etli büyüme, eğer HEMOROİD değil ise lazer tedavisinin yeri yoktur.
Sigortalar ile anlaşmamız yoktur.
Sağlıklı günler dilerim.
SARA 08 Eyl 2022
Hızlı yanıtın için teşekkür ederim
Sizce ne tür bir ameliyat benim için uygun?
Çünkü gerçekten uzun süre dinlenmek için şartlarım yok
Op. Dr. Gülden Ballı 08 Eyl 2022
Muayene etmeden hastalık ve tedavisi ile ilgili fikir vermem doğru olmaz.
Randevu için lütfen +90 (543) 432 83 86 numaralı hattan iletişim sağlayınız.
Emine Bingöl 21 Eki 2022
Hocam selamlar, annem için soruyorum kendisi 76 yaşında ve 30 yıla yakındır kabızlık sorunu yaşıyor. Yakın zamanda kolonoskopi yapıldı ve hemoroid teşhisi koyuldu. Hemoroidin kabızlığı kabızlığın hemoroidi tetiklediği söylendi. Doktorumuz sadce ilaç ve gıda takviyesi yazdı . Bunların hiç bir etkisi olmuyor olsa da kısa süre sonra etkisi sönüyor. Yapabileceğiniz bir şey olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Op. Dr. Gülden Ballı 11 Oca 2023
Öncelikle geçmiş olsun.
İleri yaşlarda kabızlık ve hemoroid hastalığının tedavi süreci uzun, meşakkatli ve titizlik gerektiren bir süreçtir. Hastanın takibi olmadan ezbere bir öneride bulunmak yanlış olur.
Eğer kliniğimizde takip imkanınız varsa randevu için bize ulaşınız.
Zeynep Uçar 15 Mar 2023
Hocam merhabalar 28 yaşındayım uzun zamandır kabızlık yaşıyorum gittiğim doktorlar hemoroidim olduğunu söyledi ancak günlük hayatımı şu an etkileyen bir ağrım kanamam mevcut değil. Tuvalet sonrası ağrım oluyor ve genellikle iki saat kadar sonra geçiyor. Yine de hamile kalmadan önce ameliyat olmalısın dediler siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Op. Dr. Gülden Ballı 16 Mar 2023
Öncelikle geçmiş olsun. Gebelik dönemi hemoroid hastalığı aktivitesi artışının yaşanabileceği bir dönem olduğundan ben de gebe kalmadan tedavi olmanız görüşündeyim.
MECİT 08 Eki 2023
Merhaba Gülden Hanım tuvaletımı yaparken 3 4 tane meme seklınde yuvarlak birşeyler cıkıyor tuvaşetım bittiğinde geri içeri giiriyor çözümü nedir hastalıgım nedir
guldenballi 10 Şub 2024
muhtemelen iç hemoroid hastalığınız var
pek çok tedavi seçeceği var
mutlaka bir genel cerrahi kontrolü olun